Tots els operadors de l’ER idCAT han de superar satisfactòriament el curs d’operador per poder prestar el servei. També és molt recomanable que els responsables del servei i els tècnics encarregats de l’ER idCAT hi prenguin part.

Un cop l’ens hagi enviat la documentació necessària per a la prestació del servei (Fitxa d’Entitat de Registre idCAT i Sol·licitud d’emissió de certificats digitals d’operador) a través de l’EACAT, els operadors corresponents s’hauran d’inscriure al proper curs disponible.

La formació és en format virtual. Pots trobar la informació dels cursos i els formularis d’inscripció aquí. Un cop feta la inscripció dels operadors a través del formulari corresponent, una setmana abans del curs, el Consorci AOC es posa en contacte amb l’operador per informar si ha estat admès al curs.

Uns dies abans de l’inici del curs, es fan arribar les targetes d’operador al responsable del servei de l’ens, que haurà de lliurar les targetes a cada operador per poder fer la formació.

 

Notes:

  • La targeta d’operador es rep uns dies abans o la mateixa setmana que comença el curs; en cas que arribi un cop el curs ja ha començat, no és problema perquè el certificat no és necessari per a la primera part del curs (teòrica), només per a la part pràctica que és la final.
  • No hi ha un horari específic per fer el curs, es pot fer en l’horari que es vulgui dins de l’interval de dies de duració del curs.
  • Per qualsevol dubte un cop iniciat el curs, cal adreçar-se al tutor a través del fòrum que hi ha dins del mateix curs.
  • Una vegada superat el curs s’obté un certificat d’aprofitament; aquest certificat es pot descarregar durant els 6 mesos posteriors a la realització del curs; transcorreguts els 6 mesos, ja no es podrà obtenir el certificat.
  • En el certificat d’aprofitament no consten les hores de durada del curs, donat que és un curs virtual en el qual es pot accedir en qualsevol horari i no hi ha un nombre d’hores establert.